Berpenyakit



krisis giler! INTERNET KEMBALI DIRAMPAS. wthELLLYAAA???
penyakit exam dah datang.....


pfftttt -________-"



examm punya pasalllll.. exam fever dah start walaupon 2 minggu lagi. huh!
I call this JERK! and I must get super-duper-awesome result walaupon bru TOV!



so I'll not post any entry for a few day. HARAP MAKLUM!

Tak Cakap Banyak.


Tak nak kata banyak sangat hari ini. Bangun lewat, makan epal setiap hari. Revision tak buat lagi. Tengok citer Hindustan kat tv2, Jadi tak senonoh dan kuren ajar sikit hari ini. Rasa malas nak hangout dan rasa nak terperap dalam rumah. Takde mood nak reply message membermember hari ini.Lihatlihat gambar menarik dekat flickr dan google. *takde kerje. Tapi aku banyak jumpa gambargambar yang HEBAT! entah la sikit takde faedah tengok gambargambar ne. Buku berteraburan atas meja bulat aku neih. Bilik dah tak hapak! semua dah aku kemas. *bukan aku. Dan sekarang dok serabut fikir esok birthday KAU dan aku tak tau nak wish atau tak kat KAU. KAU harap tak aku wish birthday KAU huh??

Tahi hidong masin

 

Dah berhari hari dah gua tak top up. 2 3 keping orang text kat aku aku tak balas! Rambut kerinting gua dah jadi messy giler macam kat atas tu. Bilik gua bau hapak giler sebab baju busuk dah macam gunug tinggi nya atas katil penoh dengan peta dan tompak tompak bocor.. Gua bukan pengoto okeh! Gua tak suka buka pekung di dada tapi ne dah over. Nak kasi malu sikit muka gua ne! Tadi gua dah top up. Masuk larh RM10. tak banyak tu pown cukopcukop makan untok 3 or 2 minggu. Okey gua tahik idong masin sikit bab bab top up ne.  so kalau orang lain buat REQUEST jangan harap gua nak bagi except membermeber baik gua! Dan sekarang gua dah dapat balik broadband gua untok online. Gua tarik balik katakata maaf gua kat luu semua sebab gua dah dapat broadband gua balik. So no sorry okeh!

Tolong berhenti


Tolong berhenti buat menda lain PLEASE? First aku mintak maaf cepatcepat kat kau sebab aku jarang dah post blog. Kalau ikotkan aku dah tak boleh online neih. Online senyapsenyap jer sekarang. ;D Ini semua sebab aku tengok citer korea! Huh! tak pasalpasal broadband aku kne rampas! chittttt... Dah la internet aku neih gila! Siallllllll bengong.So meet kau musim cuti sekolah nanti. Aku kene dapat result SUPERB punya kali ne walaupon baru TOV!Aku choww dulu, kene buat revision untok exam dua minggu lagi!!


p/s:aku nak wish birthday kau hari AHAD nanti..

Kau hensem!

 you change!

Makkkk hensem nye dia sekarang! Dulu sumpah aku tak tau yang dia nieh ada rupa la jugak! ;p Kau tau sape dia? ex sebelum ex aku sekarang. HAHAHA ;D tak sangka gaya dia macho giler beb!Sedikit terkilan sebab aku clash ngan dia dulu. Hua3. Siapa tak geram doe bila ada makwe langsung tak contact aku! Uarghh. tukar numbor pown tak bagi tau. Lastlast aku mintak putus! Kang dah melepas tuuu.. HAHAHA :D
*xde jodoh la tuhh ;0


Takpe sikit aku tak kesah. Tadi aku online ym kejap. Macam biasa, tapi sejak akhirakhir nieh ym aku selalu jer gila. Tibatiba tadi aku nampak dia online! :) aku buat donno jerr. Lantak la kau. Mulamula aku biar jer. Lastlast kau buzz aku exbofeE? Hua3. Layan je lah orang dah buzz. Suka gak hati tengok dia masih ingat la jugak aku kan. Tak macam ex aku yg baru nieh.*BUKAN NAK MENGATA OKEY! (tak la bru sangat clash. Lame dah!) so chat la kejap. tak banyak sangat cakap. Cuma dia buat photo sharing. hu3. accept jelah kankankan? ;p Then tibatiba jer ym aku buat giler! singout bodoh jer! @#$%%@!!!!!! Arghh! potong stemm betol. Baru jer nak baikbaik neih! HAHAHA :D *NO WAY BAIK SMULA OKEY! Aku Sing in la balik kan. nak continue chatting. Bila dah sing in, dia pulak dah offline. Nasib la tuh. Adoiii. Dah la mamat neih jarang online ym. Nak contact guna phone plak number dia takde. Huh! Dah tersuluh sangat. Takde jodoh lah tuuu! HAHAHA


p/s:aku tak pilih sangat rupa paras babbab balakk neih! anda paham?

Kau tegur aku?

 
*him tukar jadi her please?


Wey Kinahhhhh! Ustazah Suraya cari mungg orrhhh! (farahanee)
Hoiii Kinahhhh.. tuuuuhhh Ustazah Suraya cari mung dari minggu lepas agyy orrhhh!(Ipah)
oooiittt Kinaaahhh!!! weihhh Ustazah Suraya mitokkk kepit kuku orhh! Dari minggu lepas mung xator agy kepit kuku yer! Wat sake dohh k gane?HAHA (miyo)

HAHAHA. Hari ini ramai giler tegur aku. Kau semua tegur aku erk? Maaf la kalau aku buat bodoh or aku sengih jer kat kau. HAHA.  Ustazah Suraya, mintak maaf yer saya tak ingat nak hantar. Tak silap saya kepit kuku Ustazah tu dah ada dengan saya lebih dari 2 minggu dah!!!! 0.o HAHAHA :D *maaf :) Bukan aku tak mau hantar weih kau semua. Aku tak ingat nak bawak lorh! Takpe tadi aku dah jumpa ustazah. Siap janji nak hantar esok. Ustazah ne memang dah cop muka aku ne jenis SUKA SIMPAN KUKU PANJANG! tulah pasal die kasi aku kepit kuku uh! HAHA. aku pulak bila dah dapat tak retireti nak hantar balik! hakhak xD
Ramai yang tegur "wey wane mu kacip ngat sekor erh? Dop baek doh ke ngn awokawok tu (Ubi & the geng) ??? jalan sekor jer mek nimm.. sian lop aku." Haish rmai yang perasan nieh. Aku bukan tak baik ngn genggeng aku tu. Cuma terasa sangat kehilangan Farah semenjak dia pergi k SESTER. :'( imy

Okeyokey hari ni 4 period cikgu takde. Aku langsung tak tido. Busy gilergiler nak siapkan peka chemistry and biology. Tu pown masih tak siap. Takpe aku dah pinjam dengan BS kuasa LIMA! HAHA :D ( BestStudent) haish! Jangan sebutsebut sangat. aiyaya. Esok ada train. wahhhh! giler aku malas siot nak pergi! dah lah tak balik rumah. maybe pergi umah qilah. Yeah! malas giler bahh! balik rumah pkol 6 p.m. =_=

Sangat jelous!


Hari ni aku post lewat malam sikit. okey okey aku tau esok sekolah dan aku rasa sekarang ne kepala aku berat 66 dan panas giler. Aku rasa aku dah demam. Bagus gak uh! :] Aku malas nak pergi sekolah esok. dan aku jelous gilergiler kat kau(bg budak yg cuti seminggu je!) sebab sekolah kau cuti. Sekolah aku? Sekolah aku tak lah bodoh!! *bukan kau okAku rasa nak ponteng jer kegiatan KO esok .Dah kira bagus neih boleh ponteng semayang lalu sebab dah dapat flight Merah..Aku ne bukan suka ponteng, tapi malas dan fadeup jumpa cikgu @#$$%! bukan ape, asyik perli aku jer! ingat aku takde perasaan per? Kang aku tukar unit beruniform baru tau!

Aku penat larh bodoh. Sejak aircond bilik aku nieh dah O.K. family aku kerap lepaklepak dalam nieh. Takpe aku tak kesah. Tapi sekarang aku dah penat sangat. Deria rasa angggota badan aku pown dah tak TERASA. Macam nak tumbang teros atas lantai nieh. Hw macam biasa, langsung aku tak buat.HAHAHA. Esok 4 period aku boleh tido! Yes,yes,yes! Cikgu takde. 2 Laki bini tu balik kampung. Dah kira bagus nieh! Gahahaha :D Pastu bapak aku lagi best. Dah 2 minggu tak pergi sekolah. Pahampaham jerlah sakit dier uh.. huh! dah bising dah suruh aku tido awal. okey bapak ku sayang. Nak tido la nieh :)

p/s:sayang.sayang.sayang.kau.ketatketat

Suka dan sangat suka!

 

Hari ini valentime. sorry gua tak sambut Hari Kekasih sebab gua dah 6 bulan takde kekasih bukan tak laku tapi gua taknak PAHAM?!!. *Hari kekasih hanya untok cristian. PLEASE KEEP THIS NOTE IN YOUR MIND! aku dengar artikal sebenar pasal hari kekasih ni. Kesah nya dia nak tarik umat islam supaya lalai dan terikutikut budaya ini. Tapi hari ini gua dapat sedozen bunga ross dan daisy! Suka gila.. Luu paham la sendiri kan ape makne nye? Tapi bagi gua takde maknenye!

 thanks darling

Ouh indahnya dunia! :D HAHA. gua happy sebab lu pown happy! gua sedey kalau lu pown sedeh! Gua suka gilergiler sebab lu pown suka!! HAHAHA. Thanks again cik ubi coz give me a dozen of roses and daisy!!!! I LOVE IT DEAR! Hari ini gua dan temanteman gua lepak kat Batu (name tmpat ok!) Dok atas bukit, gua cakap sampai nak naek giler coz kuat sangat gua cakap. Lu ape tau! Lu tak tau gua macam mane!

 
muka hangout blake

 
si hijau is mek ubi. si kecek is nazie

  
esyah and miyo!

 
muka gua yang belagak sombong giler!


Lepas tu gua hangout lagi. Taktau nak buat ape lepas kami pergi makan nasi beryani kat umah Mira Speker @ kambing! *sorry cik! :D Gua sayang kamu semua. Gua tau keputusan gua yang dulu tidak mengecewakan! Meninggalkan dia bukan satu masalah lagi buat gua. HAHAHA. mengarut! Sorry cakap "gua dan lu" Lebih senang cakap kau dan aku. Gua tu macam gua kat hutan! HAHAHA *benggong ;p

Tadi aku dapat dozen of roses. sayang kau ubi. sayang kau kak daa! HAHAHA. mecih la banyok bagi k ambe. Mok ambe pown suke gop! btw, aku simpan bungabunga tu dalam bilik. Naek seri a sikit. Hua3 :D Bilik cik sakinah tidak macam tongkang pecah sudahh! Baru jer lepas kemas. Aircond bilik aku pown dah baiki. Tak la panas sangat kankankan?  okey.Lappy neih aku tak shut down dari pagi tadi. Akuu tinggal macam tu jer masa hangout tadi. Pasti kau dah panas kan lappy? Okey aku shut down kan kau. byebye :)



p/s:selamat hari kekasih bagi kristian. Gua tak sambut okey!

Kau tak tau

Blue and Black

bodoh punya OPERA! takley upload photo.
take this from my flickr

Hye blog. :( Aku rindu kau blog. Aku pown rindu pembaca setia blog aku. Aku mintak maaf kat kau semua sebab lama kowt aku dah tak post new entry. Aku cuma tak cukop tangan nak buat semua nieh. Makin hari makin penat. Makin malas. Semua tak kene semenjak dua menjak nieh. Penat giler aku. Tapi aku tak tau la pulak aku buat ape sepanjang minggu neih. Nak kata ada big problem, rase nye takde. Lagi pown aku ngn mak aku dah sattel. :)

Kemarin sorry aku tak online. Kau nak tau aku pergi mane? Balik KB larhhh bos! :P sudah dekat 3 bulan aku tak balik sana. Yerlah, mase aku amik result PMR, ayh ngn mak pegi balik KB. So amik sorangsorang ar result PMR. btw sorry again kepada semua myspacer yang hantar msg or comment kat aku! Kau pahampaham jerlah. aku tak bawak balik lappy nieh lorh. Malas giler nak bawak balik KB. semua malas doee! :\ Pagi tadi ayh aku rush nk balik KT. yer larh umah member aku kawen. kakak dier kawen. Kalau bff kau pown mesti kau taknak terlepas. :0

Tadi, aku dah kenal P#$%@ !!!! larh aku ingat hensem sangat tadi. Ces. yang kau semua dok bangga kan depan aku buat ape? Mati mati aku ingat hensem. tapi aku tengok biase jer. Takde perasaan langsung. Bukan nak mengata tapi betol nieh, Dinie yang kau kata comey, hensem, macho tu pown aku nampak biase jer. Takde istimewa nya. Pergh! Ni kan pulak sepupu cik Ubi tu. aiyayaya. BUTA KA????



p/s:sorry jantan. aku tak jumpe lagi yang hensem. kalau ada tunjok dpn aku! 

Aku rindu kau!


Uwahhh! Berjiwang siot hari nih. Asyik ulang lirik lagu Jangan Menagis Lagi- Kangen Band! Ape tak nyer, aku takkan berjiwang tanpa sebab! Aku rindu kau. Sumpah! Sampai hati kau tak call aku selama nieh. "kesokk hati aku! T-T" Tak pe kali nieh aku maafkan kau sebab kau tak ingat numbur rumah aku. Pasne call selalu! Kalau tak aku bunuh kau! Muahahaha. :p Farah Farah kau neih hampirhampir buat aku nak nages tadi. Selamat kau call aku tadi. Kalau tak comperm aku tak layan kau lagi dah. Aku rindu kau GAY aku! ahaks! xD

Minggu ini aku tak aktif sangat nak post entry. Entah larh aku rasa semacam jer! Malas giler. Hw langsung tak sentuh dan tak siap. Baju sekolah tak iron?! Giler bah mood aku minggu neih! Sial semacam =_=  Pasneih aku nak buat hw yang menggunung nieh. Aku tak tau esok aku balik atau tak kelantan. Aku ikot jer. Kalau balik, balik larh. Kalau tak dok jer la sini. Ayah nak new gadget boleh? Tapi aku tak tau nak aper. Least gadget kat pasaran sekarang aper arh? *semakin mundur aku sekarang! =_=


Sekarang aku dok download PISAU CUKUR the movie. Line bodoh lembab giler. aku upload photo kat flickr pown lembab. sial betol. Tadi aku nampak orang nak bertumbuk kat class aku. Geng kelas blkg. Kelas aku ne agak terpencil. Aku tak comperm la sape tadi yang gaduh. Tapi lantak ar. aku tak kesah! Hahaha. Aku nak jadi penonton jer. Syok skit! Btw belakang class aku tu kawasab HITAM. Paham paham jer lah situ tempat budak ponteng. Aku tak nak masuk campur. Tapi kalau aku ponteng semayang pown aku pegi sana gak! HAHAHA. Kau jangan sibuk ini kerja aku kalau aku malas!

Sixteen Year In my Life



Sejak umor aku 1 bulan sampai larh umor aku 16 tahun. Aku masih seorang diri. Tiada adik beradik yang lain kecuali aku sendiri. Aku larh Kak Long, aku larh Kak Usu. :p bilar orang kasi aku jaga or main baby, pastu mula larh aku tak reti. Paham-paham jerlarh aku ni anak tunggal. Tapi tak bermakna aku nieh M-A-N-J-A kan?kan?kan? Dah 16 taon aku nieh tapi mak kesayangan aku tu masih panggil aku "ADIK" ??? %^&#@ dah berapa kali aku pesan. Tapi dier degil! Lantak larh sikit aku tak kesah. Aku pulak bahasakan diri aku "KAKAK" *bodoh jer bunyi biler aku cakap ngn mak aku =_=

*kadang-kadang malu gak biler member dengar. :{

Ayah aku pulak paham aku nieh nakal dan kasar sikit. So dier boleh panggil aper dier suka. Jarang nak dengar dier sebut "ADIK" kat aku nieh! susah nak mamposs! =_= aku tarak kesah punya! Lagi suka ada arh! :D Member-member aku pulak comperm pelik tengok gelagat aku dengan mak aku. Punya la beza! Dengan style ckp nyer. Tadi mak aku merajok sebab aku tinggal dier jalan sorang-sorang! Ceh. selama nieh ok jer kne tinggal ;0  Ayah cakap mak jalan macam atok aku :p Punya la aku gelak besar. Dalam fikiran dok imagine mak aku tua nanti macam atok aku, comperm kuat merajok! muahahaha :D

Satu lagi hari malang!


Aku pluss dan bookmark hari ini sebagai satu lagi hari yang malang. Entah apekah bangsatnyer hari ini? Aku sendiri pown tak tau. Mungkin sebab aku balik umah dengan mak Farah. Mesti bapak aku ingat motor kesayangan dia tu dah hilang. Berapa kali aku dah pesan, beli lah motor baru. Dia tak nak. Janji nak beli LC kat aku, last last dia cancel. Dia cakap tak payah! Simpan 5k dlm akuan bank aku. Buat masa depan katanya. Tak pe aku boleh terima. TITIK hal tu.

Tup tup tadi motor yang dia sayang tu bocor masa aku nak pergi rumah Syera. Tuih! Benggang tak terkira orang laki tengok semacam jer aku. Geram betol. Adohai nasib. Kalau mak farah takde tadi comperm dah hancur tayar motor tu sebab tiub bocor. Selamat. Fuhhhh! Aku terus balik rumah. Tak nak kata ape ape okey! Mak aku dah naik bising. Tak pe. Aku nak senyap jer. sengih dah larh. Ikot dier nak kata ape. Aku taknak lawan nanti makin bertambah dosa aku. :(

Aku nampak tadi


Tadi kankankan aku nampak kau! Yeah aku tak salah orang! Tu kau yang hilang dari pandangan aku sejak beberapa hari yang lalu. 0MG! Rambut kau takde! HAHA. Punya la lawak doe! aper tak nyer. Rambut kau dah berubah dari yang panjang HENSEM HENSEM GILER tu dah kene potong di cikgu kan? HAHA. tak kan kau nak gunting rambut kau saje saje kowt kecuali cikgu dah gunting rambut kau macam potong rumput arn? HAHA. Patot la semenjak dua nieh aku tak berapa nak terserempak kau kat sekolah weih! Rupanya sebab neih larh! ;] Pelik gak aku biler jarang jumpa kau kat kantin or kop sekolah. Dok sembunyi dari aku rupanya! HAHA. Tapi seryes rambut kau dah tak Hensem macam dulu dulu. Dah compeng compeng rambut kau tuh! Padan muka mung! ;D Aku sian gak kat kau. Cikgu mana la gunting rambut kau sampai nak kene ejas balik uh?!




*Kau buat aku giler bayang tengok rambut kau yang hensem dulu =_=

Takpe Aku Tak kesah.



Keputusan Mrsm dah keluar. A'ah aku tak dapat pergi mana-mana. Tapi aku tak kesah. Sumpah aku tak kesah Lagi pown kalau aku dapat comferm aku pikir masak-masak nak pergi atau tak nak. Aku tak tau la ape perasaan mak aku, anak tunggalnya yang sorang neih tak dapat. Baru nieh yang SBP tak dapat dah. Neih MRSM tak dapat pulak. comferm frustkan? Aku no hal pergi atau tidak okey saja. Lagi pown tahun nieh aku ada sesuatu yang hendak di tebus di Lela Segara :] *VERY VERY IMPORTANT!



Aku selalu cool ;p tapi orang kata aku takde perasaan sebab langsung tak kesah member-member baik aku nak apply sekolah baru. Buat ape nak sedih? Lorh umah aku dengan mereka dekat saja! :) Btw, kalau dah rindu sangat-sangat aku boleh buat reunion :) Kan kan kan? korang pasti nak ikot kan? Bab bab plan reunion ne serah kat aku! Bak aku handle jer :0

Tadi aku dapat satu soalan cepumas! "Eh kinah xdop minat sape-sape ke kat orang laki?" Fuhh power betol soalan Atikah Fauzi nieh :0 "Dab bakpe mung tanye gtu Tikah?" punya la pelik soalan aku dapat! "Holah, kinah kan baik ngn budak-budak laki. Xkan adop hop kenang kowt? " ish tikah nieh =_= "Dop kenang sape-sape la. ngan budak laki nim sedak kawan jer. dop sedak lebih-lebih." jawab aku ngn songor nyer! :p "Owh. yer dop erh?hahaha" mek Tikah nim. "Holah tikah weih! Ke nok suroh aku ngejas Fadhil ke mu?" teros jadi mengelabah mek tikah nim bila sbut pasal member laki aku sorang erh! HAHAHA

-THE END-

Caution please!
jika kau minat bff LELAKI,
jangan ambil risiko nak buat dier jadi BF kau!
aku nak nasihat jer.
ATAS PENGALAMAN
AKU SENDIRI :(