Berfungsi ke?

Wahai sekalian pengguna blog, aku mintak maaf makin hari makin lama aku tak post dan blog aku macam bangkai tak bernyawa. Kepada follower aku, sangat mintak maaf. aku buat post pendek saje hari ini sebab kesuntukan masa. Broadband aku bekerja seperti "beruk" mungkin sudah tamat tempoh masanya. Ouh, kalau ia-nya kembali berfungsi, aku akan lancarkan serangan post aku macam biasa :)
HARAP MAKLUM

Bokeh





First aku kasi JARI TENGAH aku untok budak Tuttttt. aku tak peduli kau sape, tapi aku tak suka kau kacau aku. Harap mood aku memang cerah kuning hari ini, kalau tak memang aku dah kasi maki hamun khas untok kau. Nak marah pown tak guna. Aku bukan sapesape. Btw, hari ini aku jadi babysiter mak sedara aku. Ouh comel nya kau budak kecik. Suka ketawa gelekek. ;D (*aku sayang kau budak kecik!) Sekarang aku tengah online-kan myspace aku. Mood sekarang normal sahaja. Masih takde masalah, tapi malam ne aku jamin aku akan ada BIG PROBLEM. sepatah haram aku belom menulis dairy. Aku rasa dekat 15 hari aku tak tulis. Esok nak kene hantar dah dairy tuuuu.. Harap tcher takde esok. :p Sangatsangat berharap okey!

Eh kau geng, tadi kau text aku. Ouh kau nak ajak aku buat kerja oral group tu erh? Text oral aku sendiri pown belom siap, kau ajak aku buat yang group. Dulu, awalawal aku dah pesan kat kau sema geng. "Kita buat awal ar, cuti ley relex!" Sengal betol kau semua geng, kau taknak? Pastu hari ni mula kecoh ajak aku pergi rumah kau buat oral group tu. Sorry ar geng aku takde kat umah. Btw, kau settle ar geng, nanti bila siap aku hanya buat Iklan untok oral kita tu. Kan kau semua geng dah cakap masa tu, aku just reka Banner untok Iklan tu ja.. Aku bukan KEJAM geng, tapi dulu aku dah pesan tapi kau taknak dengan. Sekarang padan muka kau semua pluss sekali dengan aku. Esok memang tcher mengamok sebab kami tak siap oral tu. Nasib la tuh. Tuiiihhhh.. (*ludah sikit. mulot pahit!)



p/s:kalau tak suka blog aku warna KUNING sila buat bantahan di formspring aku ;p

Perubahan-nya


Hari makin terang tubuh pula makin lesu, bagai-kan menanti hujan turun di langit ke tujuh. HAHA :D ape aku mengarut neih? Terbawak bawak lagu romantika dari Hujan. :) Hai Hello semua, terima kasih kerana membaca blog aku. Kau nampak-kan perubahan baru di laman blog aku nieh? Aku dah bosan jadi EMO! Senang citer aku tukar warna KUNING pulak background aku. Kasi kau sakit mata bila nak baca post entry aku! HAHA. Jahat-nya aku. Aku pown tak suka warna kuning. Kuning ialah jijik bagi aku. Tapi sekarang aku guna KUNING! Takpe takde orang pown marah kecuali kau buat bantahan kat blog aku pasal background aku buat mata kau sakit! HAHA. (*berani? cuba la.) Aku pown dah letak gambar ELMO & FRIENDS kat atas tu. Harap kau suka larh kan? Aku zaman mudamuda dulu suka tengok Elmo nieh. HAHA :D Kau tak suka? Sikit aku tak kesahhhhh.....

Kepulangan


Maaf kerna aku 2 3 hari dh tak post. Harap maaf ku diterima ;) Kalau ada post yang keluar pown tu sebab aku guna formspring.me. Itu makne nye tidak di sengajakan. Seperti mana yang kau tahu aku masih ada dekat kelantan, bercuti di kampung halaman. Sekarang otw nak balik terengganu. Line dekat sini lampi gile sampai aku nak bukak myspace pown tak boleh! chittt.. Hanya mengadap PSP dan melaksanakan seksi fotografi di kawasan sawah padi. Nanti aku upload kat flickr bile dah balik Terengganu nanti. Ouh! orang dah azan, aku patot pegi sembahyang. Bapak aku dah bising sebab aku masih depan laptop ne lagi. Kejap lagi nak bertolak balik dah. Doakan keselamatan aku sampai ke Terengganu. Sapesape ada soalan nak tanye dekat formspring aku. Harap maklum

Eh act kau sekolah mane huh ?

HAHA. Tak kenal erk? jiran sebelah kelas jer. HAHA

Ehh ehh What?

Terjawab



My formspring.me http://www.formspring.me/mekeynah !!HAHA :P
Tukang promote dan sila join kalau berminat. Ask me anything and I'll answer it for YOU!









P/S:esok x post entry sebab busy and balik kampong

Semangat Waja!



Tajuk kali ini agak keterlaluan. Hari ini aku rasa nak lompat banyakbanyak giler. Tapi di sebabkan tak larat nak mapuihhh, aku relexrelex pelok novel jer. ;) Post entry pown agak lewat berbanding biasa. Maaf la kau, aku penat baru balik Sekayu Waterfall. A'ah aku pergi lepak sana hari ini. Dengan family aku okey! Bukan bapak aku! *I mean bf. Kami pergi agak lewat, selepas pergi kenduri member ayah aku, teros pergi Sekayu. excited nak mapuihh! Al-maklum larh aku dah lama tak mandi dekat sana ;] Punya la habis aku kasi bodek sama ayah aku. Lastlast pergi la jugak. Sampai around pukol 2.45 pm rasa nya. Pastu berendam dekat 1 jam setengah i guess soo la.. Dekat pukol 4.15 pm bertolak balik. Punya la lapar giler tak sempat nak sampai rumah aku dah mengadu nak makan pisang goreng. Berhenti la dekat Bukit Payong. Makan ABC puaspuas sampai buncit perot! kihkihkih ;D Sampai jer rumah teros tido atas buai. Lena la seposen... Lastlast terkejut sebab buah jambu jatuh atas kepala. Tak tau larh samada buah tu jatuh dari pokok atau ayah aku khianat baling atas kepala aku kasi bangun suroh pergi sembahyang! HAHA.


p/s:Gambar di snap at Sekayu tidak upload ats sebab tertentu. ;[

Family Day BBQ

 flickr for more pic

Satu lagi hari yang hebat! Kalau kau pown pasti suka punya! ;p Hari ni semua orang berkumpul. Bukan semua la. Pak cik mat aku dengan atok aku je yang tak datang. Tak pe nanti akan di adakan lagi aktiviti macam ne tapi FAMILY DAY VACATION la maybe cuti bulan 5 atau 12. Tempat nya masih dalam rancangan iaitu KEMAMAN, CHERATING or area PAHANG ;) so straight to the point, tadi kami pergi ke Pantai Pandak, Chendering. Bertolak lebih kurang pukul 3.45 pm. Sebelom tu aku merajok dulu sebab mereka lambat datang amik aku dan mak aku ;p *perangai yg pling annoying! So after that, take Mia's cake at Gong Kapas. Lorh, last Thursday is her birthday. Cake barbie ;) zaman aku kecikkecik takde pown macam tu! Jeleous I! Sampai jer kat pantai tu aku dah nampak cousincousin aku tengah bakar ayam ;p *Fuyooh mereka datang pukol 2 cari tempat. Lepas tu kami tolongtolong kemas sikit. HUHUHU. Aku pulak jadi babysitter jaga anak mak sedara aku ;] Jaga budak budak main pantai. Fuh! Besar Punyaa ombak tadi! hak3.. Adoii, lepas tu kami makanmakan after semua dah sampai. Yang paling lewat sekali sampai ialah bapak sedara aku yang bongsu :) Takpe, makanan masih banyak menanti. Around pukol 7.00 pm baru bertolak balik umah. Yang pasti anakanak muda sangat ramai masa tu. Mereka buat date kowt? ;p




p/s:Bagi kau yang nak tonton gambar sila click dekat flick di laman aku ;)

Terabai




Aku mintak maaf sangatsangat sama blog dan pembaca-nya kerane aku agak terabai-kan blog ini. A'ah aku sibok tapi untok cuti ne aku free dengan kau sekalian pembaca ;) *suke la tuh! Sepanjang kesibukkan aku dekat sekolah dan exam neih satu bende je aku ingat. Kau tau, tiap-taip hari sepanjang minggu ini except kemarin aku balik rumah dekat 5.30 petang! WTF? penat giler! aku tak tipu. Sejak akhirakhir neih aku memang semakin aktif di sekolah. Rumah ne jadi tempat ke dua aku lepak pulak dah. HAHA ;D no wonder i been too busy girl! So HW sepanjang cuti ne only diary and some speach for ORAL. Aku dengar teacher mengamok semalam, sebab ramai yang ponteng CORAL SPEAKING! aku salah satu dari mereka yg ponteng. kih3 ;] *di dengari dari sumber yang tak di kenal pasti..

Sekarang aku dah berubah alih pusat tuition. Dari PUSPA ke EZZE. PUSPA telah di bubur. Melalui sumber yang tak pasti juga, tuition tu cekik darah orang. I don't know larh its true or not. =_=

Lupa!


Adoiii! Macam mane boleh lupa benda penting neih!! Sumpah aku tak ingat tadi! Bukan mainmain okeh! Aku tak ingat betoll nieh! spirit sangat nak pergi makan kat kantin pastu pergi train coral speaking. ARGHHH! TerTINGGAL tudung sekolah dalam surau!! chett! Sial betol. macam mana la boleh tak ingat tudung sekolah aku uh? Benggong guh! =_=" Aku tengah makan neih! Kang silap hari bulan aku suap nasi goreng dalam laptop kang! Dah la aku miss class BIOLOGI. Ingat dah tak sempat tadi sebab ada training coral speaking & netball. wtf? Esok exam CHEMISTRY & ADD MATH. Orang dok sibok exam, aku pulak lompatlompat atas padang dok training netball. Time exam aku tido. Fuhhhh. penat lah lampi oiit! Kau tak tau. Aku ada lebih kurang 2 minggu jer nak training. Nak lawan kalah mati nieh! Nasi goreng neih dah tambah 2 pinggan. Tangan aku masih typing lagi. Aku rasa tak lama je nak suap laptop neih....



p/s:kalau kau selak kain aku sikit, kau akan nmpk 2 batang besbol yg keras! HAHA.
i  mean kaki aku neih berotot keras dan BESAR PUNYA! hahahaha ;D

Kasi Hantuk

 

Malam ne aku nak kasi hantuk kepala dekat BUKU TEKS SEJARAH! Kasi masuk semua ilmu bab 1 dan 2. Aku dah tak kira! Penat nak mapuiihhh. Baru jer bali training netball tadi. Okey ada satu pengumuman, mungkin broadband di rampas kembali sebab exam. So go on, iklan dah abiz.. HEY HEY! tengok sini larh! Baca ape aku nak tulis. Abaikan bende sekeliling kau tuu.. Tadi aku sudah jawab satu paper. Tak menarik sangat walaupon ne 1st exam bagi aku biasa je. ;) *cis! Bangga diri dos ne!=_=  So aku jawab la paper ENGLISH. Mak kasi hantuk kepala kat paper. Masa tak cukup! tahikk guh, nyusoh ke aku!

5 Patah

kenapa kau PEKAK sangat  SAKINAH!!!





p/s: Mekeynah! korek telinge anda. PLEASE?!

Hebat!

 

Hari ini lebih hebat dari semalam! sudah boleh lompatlompat atas katil! ouheyehh!! ;D feel very great and better. no more fever. Boleh tari menari kasi tonggek punya sampai ter-tonggeng! HAHA ;D sudah boleh mengarut seperti biasa, buat aktiviti yang tak berfaedah. Motiv-nya ialah???????? aku pown tak tau. kasi monggeng jer la. HAHA

Semalam bapak aku dah beli bende TUTTT. senang cerita. aku dah dapat NIKON satu. bukan DSLR seperti yang aku ingin-kan tapi COOLPIX maliii dari langkawi. tarak apa. Sudah baguss maaa ;) dengar kata least datang, dri harga 1k dapat promosi RM600. sudah bagus uh! Tapi aku masih tak comferm coolpix yang mana satu. masih belum berminat untuk bertanya memandang-kan aku kene kasi result superb kat bapak aku tuh! pening pening pening. nampok gaya-nya study hard la aku. Takpe aku cuba yang terBAIK punya! insya-Allah ;)

Musimnya


okey kepala gua pening pening lalat. Today is better then yesterday. I got fever! chittt! sangat menyeksakan. I guess bout 3 day dah aku ne demam. Memang sumpah tak larat gile. Next week exam. ARGH! tak sentuh lagi buku nieh! Ingt last night nak pergi hospital dah. Tapi gua tahan dulu sebab bapak gua takde kat umah. Dia ada kat langkawi. Sabtu neih baru balik sini, sejak dua menjak ne ramai gila orang demam. mungkin ini musim nya kowt? Maybe. =_="

Next week tengah exam pown ada training netball. yerlarh!! sebab kita orang ada 2 minggu jer masa training! Text untok coral seeker aku pown tak hafal lagi! HELLYAAA! semalam ada tusyen pown gua tak pergi. Pagi tadi ada kelas fizik pown tak pergi. Sumpah tak larat gila. Ne baru je boleh gerak sikitsikit. badan dan muka gua masih pucat macam mayat!!