Special Addition.


Hey I'm Macbeth, now I'm reading chemistry revision books. Don't distrub me with your voice. So now I just meet Lother Meyer. You should know him and his other friends such as Antoine Lavoisier, Johann W. Dobereiner, John Newland, Dmitri Mendeleev and lastly Henry G. J. Moseley. I'm just meet him a few second ago. Lother Meyer is a Germen chemist that one of six person that contribution of scientists to the development of the Periodic Table.

Stop babling and nagging bout that Kinah. Don't waste ur time. LOL! So, for a few hours passed, I read some formula for chemistry. Bla..bla..bla.. The end.And know I'm could understand some of them, I'll practice it soon.

So my mom looks like not disaffected with me Don't take it serious dude. She always like that when i make something wrong such as, I don't eat anything for today.. My mouth still hurt, I can't eat anything cause it could make me cry like baby. This is serious, its really hurting me. For a few hours passed I'm just take some medicine but nothing good happen. pfft.

Pray for my chemistry paper tomorrow pees. Hope I can get better then exam before this. choww..

Tee.


Semalam gua mengidam nak tee baru, rayau-rayau la dekat laman sesawang baju yang gorjesss. Tapi shopping online tak best, cepat bosan. Setakat cuci mata boleh larh. Then, hari ini, aku beli Tee baru warna putih, sesuci blog gua ni. Sempat jugak tadi aku grab and buy selendang baru. Tak mahal pown.

Lu tau hari ni, macam orang bisu lagi gua. Shitttt. Bila mulut ne nak baik? Gua nak cakap pown payah. Mulut gua macam dah hilang nikmat nak makan. Pergh! Agak agak bila ulser ne nak baik huh? Malam ne gua nak peraga baju baru kat tuition. Kalau nak di ikut kan baju dalam almari tu dah banyak buat koleksi. Tak pelah sekali sekala bukan??

Bagi sayang gua, Nur Shahira Maliki. Happy birthday sayang ku gorjess. I luv u a lotss.

Diamm Tak Maksud Bisu.

Hari ini, agak senyap bagi gua. Yerlah diam semacam, tapi tak maksud gua tak cakap terus. Bercakap, tap macam berbisik. Doktor kata dalam mulut aku bengkak. Patut la gua nak cakap susah. Nak telan air liur pown susah. Ini demam la punya pasal baru ni.

Balik tadi gua bising depan bapak gua. Bapak nak pergi klinik, sakit nyer amat! :( Pukol 4.00pm pergi larh Klink Dr Rushdi dan Maimun. Dr tu kannn, suci murni jer muka dia. Gua suka tengok. hua3 :D

Okeh, cukop untuk hari ini. Bapak gua nak pakai pulak laptop ni. chow..

Tak Hingin.


Okey, ini cuma cerita. Tadi, a'ah tadi gua nampak la ex gua yang keberape entah larh, cuma nampak. Tapi gua tak tegur, muka gua pown gua buat muka bodoh. Gua rasa dia perasan gua, tapi gua tak heran. Sikit takde senyuman. Sorry la Johnn (bukan nama sebenar) seyuman gua dah mati untuk lu. Lu sape hah John gua tak ingat?

Mase gua tengah call bapak gua, ada pulak yang ajuk gua. Celaka punya jantan.WTF

Lepas dah beli makanan dekat pasar minggu tu, gua pown beli lah satu getah rambut yang comel. :) Tanye la kakak kedai tu, harga berapa? Dia cakap RM1.00, gua terus hulur duit RM1.00 . Kakak tu tanyer, "Eh takkan satu jer?" aku pown senyum jer pastu blahhhhhh.. Dalam hati duk gerutu, cis kakak nim, jual mahal, barang kecik jer pahttu boleh tanye pulak kat aku macam tu. Taek betol. pffttt.

Ouh yeaah, esok exam add math. Malam nim gua harap gua akan bermimpi jawapan jawapan add math untok esok. Harap mimpi malam ne terselit la jugak formula sekali. hohoho

Semalam Bukan Hari Ini.



Ini kesah dongeng. Kesah dua remaja bercinta di alam yang berbeza. Pasti kau fikir kisah cinta ini ialah kesah alam bunian bukan? Arghhh, merapu la semua itu. Ini kesah cinta dua remaja di alam maya.

Alkisah-nya bermula dengan sebuah perkenalan yang tidak disengajakan didalam chatroom.  Dara dibagi nama gadis itu. Seorang gadis yang sungguh nakal dan begitu lawa rupa parasnya. Teruna pula nama si lelaki itu. Perkenalan ini bertukar dari kawan biasa menjadi kawan rapat. Dara sentiasa mendengar luahan si Teruna, yang selalu menceritakan kehidupan sebenarnya di luar. Kisah suka duka si Teruna setia di dengar oleh Dara yang tidak pernah jemu. Minat dan perangai mereka sama. Mereka seorang yang gila gila dan sporting bersahaja. Membuatkan masing masing selesa antara satu sama lain. Dara juga tidak lekang bibirnya menceritakan pelbagai gelagat lelaki yang cuba memikatnya. Sudah menjadi kebiasaan dua sahabat baik ini berkongsi cerita.

Di suatu kala, didalam chatroom, seorang gadis mengadu kepada Dara mengenai gadis itu telah jatuh hati dengan Teruna. Maka apabila gadis itu mengetahui bahawa si Dara merupakan kawan rapat si Teruna di alam cyber, maka si gadis itu meminta pertolongan Dara untuk memberi tahu Teruna mengena perasaannya itu. Malah lebih dari itu, gadis tersebut turut meminta number telefon si Teruna. Dara menceritakan hal in kepada Teruna dan Teruna mengakui bahawa gadis tersebut sudah lama meminatinya. Tetapi dia tidak mempedulikannya.

Akhirnya, terdengarlah kabar berita bahawa Teruna berkaple dengan gadis itu. Dara hanya membuat endah tidak endah, kerna Dara tahu si Teruna pasti sedang memainkan perasaan gadis itu. Malang sungguh nasib gadis itu. Cinta nya dipermainkan. Sudah lama Dara mengetahui sikap buruk Teruna yang suka memainkan perasaan perempuan. Tapi itu bukan masalah Dara, krna Dara seorang yang bersahaja. Dara juga seorang pemain cinta yang handal. Cuma dia tidak mahu melakukannya lagi kerana itu cerita lama.

Selepas beberapa ketika, Teruna menceritakan sendiri kepada Dara bahawa dia telah banyak memainkan perasaan perempuan dengan menggunakan wajahnya yang tampan. Dara masih mendengar setia, kadang kadang menyampuk dengan lawak lawak yang bodoh. Itulah Dara, suka berjenaka dan ketawa.

Suatu hari, Teruna buzz si Dara di dalam YM. Perkara ini jarang berlaku di sebabkan mereka selalu sahaja berbual di telefon. Teruna bagai sedang berduka, macam ada sesuatu yang tak kene. Dara masih menanti setiap patah ayat yang keluar di skrin laptopnya. Akhirnya Teruna meninggalkan Dara begitu sahaja di ruang YM. Keesokkan hari nya, si Dara demam panas. Demam akibat dibasahi hujan yang lebat hari semalamnya. Akibatnya, Dara tidak sedarkan diri untuk beberapa hari.

Si Teruna naik resah dan gundah hatinya, text yang di hantar tidak dibalas. Berpuluh-puluh kali Teruna cuba menghubungi Dara. Semuanya bagaikan hampa. Mungkin Teruna merasakan bahawa, salah satu text-nya telah membuatkan hati Dara hampa. Teruna masih setia menanti dilaman chat dan Ym. Akhirnya semua sia sia. Teruna berhenti mengharap lagi, dan merasakan semua ini telah berakhir.

Ketika Dara kembali sedar, di bagaikan kehilangan kudrat. Lemah seluruh jiwanya. Bagai ada sesuatu bencana menimpanya. Ketika pulang ke rumah, Dara membuka laptop kesayangannya. Lalu turut menantikan si Teruna bagi ingin meminta maaf keran telah lama menghilangkan diri. Teruna tidak muncul muncul jua. Akhirnya, Dara mencari telefon bimbitnya. Dan menyedari bahawa banyak panggilan yang tak terjawab dan massage yang tidak dibalas.

TEXT DARI TERUNA:

Dara, aku nk bg thu kau some things.
mybe kau rasa bodoh tpi ini yg brlaku trhdap aku skrg
aku seryes ne, x main main. AKU CINTA KAU DARA.
maaf krna aku jth cinta dkt kau sbb aku x prnh jmpe org mcm kau.
aku dh lame syg kau sjk aku knl kau. cara kau buat aku selesa.
tp klu kau xtrima cinta aku takpe lah aku xmarah. 
ak cuma nk luahkn ape yg perlu aku luahkn.
mgkin lepas ini ak xkan contact kau lg.
maafkn ak Dara.

Kehilangan, terasa.



Semalam, yer semalam. Maksud aku pagi tadi tapi waktu malam, kau faham tak?? Nak bagi tahu aku tido lewat sahaja semalam. Macam macam yang datang ke urat saraf fikran aku. Semua buat aku resah. Tak senang duduk. Sekejap pusing kiri sekejab pusng kanan. Aku tak main main larh. Memang tak sedap hati sangat!

Keluar masuk bilik dua tiga kali. Haish mata! Kenapa susah sangat nak tido? Ape yang otak tengah fkir tu? Kau menyusahkan aku untuk tido jer lah. Urghhh. Lupakan pasal itu.

Lepas susah sangat sangat nak tido, aku buat larh milo. Senang citer kalau dah jadi macam ne baik tak payah tido kan?! Buat sakit hati jer. Aku bukak la buku kejap, jenguk jenguk kerja apa yang ada, yang pasti exam masih belum berakhir. Sungguh susah hati :(

Harap ia akan berlalu dengan pantas dan secepat mungkin habis, sebab school holiday sedang menanti aku. ;)

Special post

 

 

"Last night I was thinking of you,
& a tear rolled down my face,
I asked the tear “Where are you going?”
The tear replied “There’s someone so important in your eyes, there is no room for me" 

 

-_-'

Luahan, mungkin.



Hidup untuk minggu minggu kali ini banyak bergelumang dengan pelbagai jenis soalan yang memeritkan. Mungkin akan buat aku rasa cuak gila, tapi kene cekal untuk hadapi bende seperti ini.

Hari ini, semua sibuk berperang. Aku pown sama, bukan kau sorang sahaja. Ramai lagi di luar sana. Kertas biologi gua hadapi dengan tenang. Allhamdulilah, aku tak alami masalah besar. Bagi subjek PAI, perghh,, tak la senang sangat. Separuh ingatan aku lumpuh seketika. Gelabah semacam.

Lupakan hal tadi, yang berlalu biarkan sahaja. Tapi yang pasti Biologi 1 buat aku rasa hebat, mungkin kowt.. So untuk minggu minggu seterusnya, aku akan terus sediakan senjata yang lebih gempak.

Busy.


Hye pees. Now I guess I'm to busy with books, notes and making a lotes of revision. They make me feel f**king shitt nervous for a few week before this. The deal still a deal and it will not be cancel. I hope so larh. I'm busy struggling for this exam, wish me luck for my mid-year exam.

I know some of you thought that, its only MID-YEAR exam and do not have to pay attention a lotes. But not for me, I got a big deal with my dad. And I should give him the best. Everyone make me feel like shitt.. pfffttt. WTF.

I don't want to talk much, time not waiting for me. And I don't want to wast your time to.
So, see you on this school holiday.

Junk.


Dari A to Z aku dah tak sayang kau. Fullstop bab tu. Mak aku dah bising sebab aku tak mandi lagi sekarang nieh. Ne bapak aku tak pulang lagi. Kalau bapak pulang pasti naik radanggg.

Hari ini, dunia di luar aku mendung, bosan teramat! 3 hari sudah aku tak buat ulang kaji. Aku buat macam aku dah bijak sangat. Tapi sebenarnya tak pown. Ne semua pasal godaan hujung minggu. Nasib badan larh tu. Haishhh -_-'. Melampau betol aku nieh.

Takpe kalau aku sentuh buku nanti, sikit aku dah tak pandang menatang bende ini. HAHA, jeling lagi larh tidak. (*konon nk tunjuk aku fokus belajar)  Siap la nanti kalau aku tak pandang mende nieh, berhabuk dan banyakk la sesawanggggg yang hinggap. Tuihhh..

Khas untuk mu.


Bapak selamat hari lahir yang ke 44, walaupon I/C mu lebih muda yang menyatakan dirimu lahir pada tahun 1968 tapi aku lebih tahu tarikh sebenarnya ;) Dan aku juga tahu yang kau pasti nak mengaku muda kan kan kan?! Yeahhh! You the most rock dad in da world. Gilos paling sporting bapak!! <3

I LOVE YOU DAD

Bapak first, sorry kalau anak mu ni kuat meminta bende yang bukan bukan lagi mengarut. Dan dirimu pula terpaksa tunaikan ia, sebab daku tahu dirimu sayang kan ku. Dirimu juga seorang yang penyabar melayan kerenah bonda yang macam macam. Aku sangat menghargainya. Kadang kadang dirimu juga banyak menasihati aku apabila bersama bonda tercinta. Dan yang terakhir, aku ingin memohon maaf dengan tersilap tutur bicara ku yang menyakitkan telinge mu.

Semoga panjang umor dan murah rezki di samping aku nak jugak adik baru sorang. HAAHA
and keep rocking to be the most best dad in the world.




p/s:Bapak, sorry takde hadiah untuk di beri.

Sayang. (Cover)



Okey first, thanks Wani sebab kau bagi tau ape tajuk lagu yang aku melalok tu,Sekarang aku dah suka lagu neih. Kau tak suka tak ape, sikit aku tak kesahhhhh.Tu kau punya pasal. Sikit aku tak peduli. Tapi untuk pengetahuan kau lagu ne ada versi lelaki dengan perempuan. Both aku suka. Kalau kau suka jugak, boleh la intai dekat Youtube.com url yang aku dah kasi tu versi perempuan. Kalau nak yang lelaki, suara dia fuhhh! Power siot, sedap je telinge aku dengar.


Lirik Sayang(cover)
setiap malam aku terbyg2
wajah dirimu yang aku syg2
hanya padamu tempat aku mengadu
tapi kau meninggal kan aku

tergamak kau buat aku begini
sedang kau tahu ku amat menyintai
apakah ini salah silap diriku
oh oh oh oh syg ku

hati ini bagai ditusuk duri
airmataku berlinangan di pipi
pabila terimbas kembali 
kenangan indah di waktu kala..

Tak Berharap.



Problem dah settle. Aku suka suka suka. Tapi kan, mood aku masih fly HIGH! Kau boleh bayang tak, tak sampai 10 hari lagi aku nak exam, mood aku fly HIGH semacam.

Aku rasa semacam jer, ada yang tak kene.

Sebenarnya aku dah cover subject subject tertentu, tapi kan rasa macam tak cukup dan sekarang aku cuak dan malas! Pergh. Aku tak berharap sangat aku dapat best st. dalam exam nanti, sebab ramai yang bijak.Tapi at least tak salah aku berharap jadi salah seorang dari best st. kan? Baru neih aku ada deal dengan bapak aku, tapi aku tahu, aku tak boleh pegang deal bapak aku tu. Jangan berharap la kalau bab deal ne kinah.



p/s:Bahang exam mula terasa.

Flying Mood


Sila lepaskan tekanan anda,,
Aku suka lagu ini, aku dengar semalam dalam movie Stepmom.
Sangat bermakna, sempena Hari Ibu esok.





p/s:Post yang sebelom ini ada sambungan aku bukan begitu kejam

Hujung Minggu


Sisa sisa hingus dan air liur basi sudah aku cuci. Perghh, musim panas buat aku selsema. Tak guna betol. Habis berair hidung aku ini, asyik bersin sahaja! Hujung minggu buat aku rasa tenang, tiada sekolah buat aku lebih selesa. Tapi kerjanya masih ada.

Petang sore ada tuition seperti biasa, aku harap cikgu kimia ada. Kredit sudah habis, tapi masih belom topup. Susah la nanti nak pergi tuition. Kerja ulang kaji telah aku buat sedikit demi sedikit, mungkin kau rasa tak berbaloi sebab aku buat sedikit. Tapi bagi aku, banyak perkara aku paham walaupon sedikit. Dan oleh itu, aku tak rasa kerja yang aku buat sia sia.

Baru ini bertemu dengan kawan lama, tak sangka! Dia juga peminat seni photografi. Banyak idea yang di bincangkan. Tapi sekarang aku rindu kamera aku. ;( Yang tiada di sisi aku,

Cepu mas



Mak oii, soalan dia cepu mas giler! Aku tak tahu la stranger mana ini tanya aku dalam formspring.me Nasib aku lah tu dapat soalan macam gitu. Ouh ya exam dah dekat. Agak agak aku sampai target tak huh? Aku bimbang neih. Teramat bimbang larh! 19 Mei nanti exam. Doakan kejayaan aku jawab exam. Sekarang aku nak hantuk kepala dekat semua buku.

Oleh itu aku tak online sampai habis exam. Blog ini akan berhabuk seketika.
Tinggalkan message di formspring.me atau chatboxx. :)

Pengakuan



Ragam manusia bermacam macam, ramai yang tak reti bahasa. Cuak gila aku rasa. Laman sesawang dah buat aku bosan. Ini kenyataan nya. Sudah bertahun aku bersama dengan pelbagai laman, tapi sudah bosan sekarang. Kadang nak update post pown dah rasa malas.

Aku akan jarang online sehingga selesai mid-year exam. Harap keputusannya baik.

Aku tak boleh lari dari kenyataan. Exam makin hampir. Aku dah jarang online. Kau tak tahu rasa seorang diri. Aku kene rancang apa yang patut untuk aku sendiri dan bukan orang lain. Pendirian dulu dan kini sudah berlainan. Yang ada hanya timbunan buku yang perlu aku ulang kaji. Sabar sabar menanti ujian. Aku dah buat pengorbanan yang besar dan amat berat untuk di laksanakan. Harap ianya berbaloi. ;) Walaupun ramai yang membantah ape yang aku laku kan.