Aku Dengan Kau.


Malam itu aku menagis. Kau puas hati bukan lihat air mata aku menitis? Pasti kau dok gelak ketawa dengan kawan kawan kau. Bangga dapat lihat perempuan brutal macam aku nagis bukan? sumpah celaka kau! Tapi sebenarnya kau tak tahu aku menagis sebab ape. Kau hanya bangga dapat buat aku menagis sedangkan aku menagis bukan sebab kau. Aku pulak bangga dapat buat action ne dengan bagus depan kau!

Hey jantan keparat, ingat kau cool sangat ke huh? Blahhh larh pergi cari betina lain pulak.. Cara kau dah bosan. Aku bukan ada kau sorang jer banyak lagi.. Act, I'm a good player. Jangan ingat bila aku dah cakap I LOVE YOU. Aku memang maksud kan benda tu betol. Hai jantan kesian kau dapat kenal orang macam aku... aku tak pernah cinta kau. Dan cinta takde dalam kamus hidup aku. Kesian kan? masing masing cuba nak mainkan satu sama lain. Kelakar bukan?

Cerita sebelum malam itu,

Aku: Eh aku nak clash dengan kau..

Danial: Erk??? (*Kawan-kawan dia gelak besar)

Aku: A'ah, kau nak ke tak nak?

Danial: Perghh, asal tak bagi tau awal awal sebelom couple dulu? Act, aku bukan nak kan kau sangat la.

Aku:Erm... Aku pown bukan seryes dengan kau. Jantan, semua sama!
(teros aku tinggalkan dia dengan muka bodoh aku. Dia dan kawan kawan dia dok gelak kan kat aku)

Danial: Ehh, Tia.... Blahhh la pompuann ramai lagi nak kat akuu.

Aku berpaling ke arah dia, tanpa di sedari air mata aku mengalir. Dan dia seperti tergamam melihat aku menagis... Kawan kawan dia masih ketawakan aku tadi tiba tiba terdiam... Terus aku berjalan meninggalkan dia. "Hebat Tia, kau mmg hebat. Persetankan sahaja mamat itu." getus hatiku dan air mata terus mengalir sambil bibir tersenyum.

To be continue.

Cerita Bodoh Di Kelas,


In the class
, first period was Math with Cikgu Jeff. :) Don't take this serious, it just humor and this is the real story. Gua tak main ciplak ciplak yang orangg... Langsungg tak ori!

Cikgu Jeff: Eh sape bace al Quran hari ni?

Amin: Miyooo bace cikgu! (*kening-kening)

Miyo: Kita bace doh cikgguuu,,,,,

Fadhil & Amin: Kinah tak pernah baca sekali pown cikgu! Mana aci....

Cikgu Jeff: Kinahhhhh!!! Bace al Quran. Meh sini.

Gua: Ermmmmm..... (*sengeh-sengeh) Suroh Wani ngn Nina orrr.

Wani & Nina: Kita pernah bace dah cikguuu.. 

Cikgu Jeff: Kinahh mehh bacee al Qurannn neihh.. Cepattt kangg Cikgu Nasir lalu pasnii.

***(Then Cikgu Nasir datang, tapi jeling julingg jer kat kelas kami)***

Cikg Jeff: Kinahhh mehh baceeee errr...

Gua: SAYA UZUURR LARRHHHHH CIKGUUUU! (*suara lantang!)

Thenn satu kelass gelakk besar dekat gua. Gua buat muka tembok sahaja. Tak amik peduli larh, cuma kasi sengeh saja. :p Ape susah sangat nak mengaku gua tengah period. Kalau gua tipu pown bukan mereka tau. But, actually, memang gua period pown. LOL! Lastly Miyo jugak yang kene baca alQuran.

Moral value: Bagi orang tak cukup tebal muka jangan berani cuba adegan gua nieh. Bikin malu lu nanti.

Angsa Putih.


Petang tak baik. Langsung tak boleh blah, sampai nak keluar rumah sendiri pun sudah takut. Bukan saja saja untuk memerap di rumah. Keadaan tidak mengizinkan!

Keluarlah aku dari rumah tadi petang. Tak aku sangka pulak Si Angsa Putih ada di depan pintu. Ape lagi, cabutt buka langkah seribu larh keliling rumah. Cilakak. Sudah lama dia tunggu aku rupanya. Binatang peliharaan rumah aku itu sangat ganas. Bapak aku kata angsa itu tidak kejar tuannya. Tapi kenapa aku di kejarnya? Cis! Habis keliling rumah aku pusing buar marathon bila dikejar angsa. Kucing aku juga hampir menjadi mangsa-nya juga. Tak guna..

ps:Jaga kau angsaaaaaa.....

Baju Ronyokkk.


Hai blog, dah berjanggut kau tunggu aku kan blog? Maaf blog, aku tak sibuk cuma malas. Dengan keadaan disprete, aku terpaksa jugak menaip untuk malam ini. Esok, lusa, tulat dan hari seterusnya selama seminggu lebihh, blog aku akan sunyi sepi seketika. Tak mengapa ke?

Dapatkah ia bertahan? Kau mampu bertahan bukan. Sabar menanti kepulangan aku blog. Mungkin blog akan usang. Nasib larh tu. Aku tak mampu buat ape ape. Sepanjang cuti sekolah, aku dihantar ke Kelantan. Mungkin aku di sini menyusahkan kau. Dengan karutan dan cerita merapu hidup aku.

Boleh kau tunggu kepulangan aku? Janji dengan aku, kau jaga blog aku dan memeliharanya dengan baik. Aku tak boleh janji ape ape kalau kau jaga blog aku. Tapi aku boleh kasi cerita sahaja. Ouh mungkin kau semua dah taknak baca blog lapuk ini. Tak pe aku tak kesah. Bagi yang masih setia, terima kasih.