.


Gua belum mati, gua cuma bz. Bye.

Speechless

Lu buat kata-kata gua mati. Mata lu, gerak geri lu, kadang-kadang menyakiti hati. 

*mengeluh*

Sambil duduk di tempat gua, lu baca satu persatu apa yang gua tulis di kertas putih.
Mainan perasaan, pergi..

Matilah..

Matilahh..

Matilahhh... !

Gua tak mahu tahun akhir gua di gangu. Di gangu perkara-perkara seperti lu..
Hati yang tegar ini boleh jadi gemuruh..

Pergilah.

Pergilahhh..

Gua tak sanggup nak lihat, nak tatap mata lu yang selalu curi-curi memandang gua.
Atau gua masih di alam fantasi dengan khayala sendiri. 

*sepi*

Gua mahu noktahkan perkara ini, tapi bila setiap hari gerak geri lu mencurigakan hati, gua jadi mati lagi.

Tolong pergi, sebab gua perempuan.
Seorang perempuan yang tidak pandai mainan perasaan.
Dan
Gua tidak mahu jadi "perasan"
Sebab itu memalukan !

The truth.

.

My lips getting MORON,


Malam gelap gelita. Semua kabur. Tiada yang nyata. Bulan mengambang.. Cerah ! Gua berdiri di tepi tingkap. Memerhati keadaan di luar. Mengintai apa yang berlaku. Merenum malam gala.. Kesakitan masih menari riang.. Gila. Sungguh gila. Tapi ia masih di situ.

*sunyi*

Gua raba bibir gua. Jari jemari sibuk bermain di bibir. Sedang membaiki. Baiki bibir yang bengkak. Alergik mungkin ? Tapi tiada apa makanan yang "pelik" gua makan hari ini. Sighs. Plasma darah tak betul, mungkin. Shrugged. Macam-macam andaian boleh gua buat selagi belum berjumpa doktor. Tapii...

Ini 12.30 malam. Klinik ? Bapak dah tidur. Tak perlu menyusahkan. Baik sendiri nanti. Tolak tambah, mungkin esok pulih kembali.

Gua malas nak ambil pusing Syazwani Ramzi bilang #verysexy. Mungkin sexy selagi dia belum kena dan rasa sendiri. Gua lihat cermin. Tilik bibir yang bengkak lagi berminyak dah macam muncung itik. 

Arrhhh.. Hodohnya.

Cepat lah bibir. Baik cepat.. 


Gerak Geri.


Hari ini lu emosi siot. Sampai dengan gua pun lu tinggi suara. Bukan sekali tapi dua kali. Gua cuma "care" ape cer dengan lu ne dude.. Kalau tak memang gua tak ambil pusing langsung. Lantak lah lu kalau kene buli sama member-member lu. Gua dah malas nak backup lu kalau lu buat gua macam ne. Kalau tensi sekali pun relax lah.. Apa sampai jerit-jerit satu kelas ? Ingat kita orang pekak ke ?

Sampai lu marah-marah, semua orang tuduh gua. Suruh pergi pujuk. Yang seorang lagi tu seronok duk usik gua. 

"Hey Junks, lu gigit Iwan ke sampai marah-marah macam tu.
 Tak cukup makanan ke ? Meh gua kasi sagong.."

Ape kes pulak dengan lu ni ? Lu buat dia marah-marah lu tuding jari dekat gua ? Gua tengah bengang pun boleh tersembur depan Nina tadi. -,- Dah la lu selalu buli dia, suruh dia pergi beli air, pergi beli itu, pergi beli ini. Ingat kantin atau koperasi tu dekat ke ? Perghh ! 

Si Iwan ni satu hal. Gua tanya elok-elok ape cer ape prob lu, lu jerkah gua ?! Haish, sabar hati, sabar. Sighs. Lu suka serabutkan fikiran lu agaknya. Gua pun tak tau. Ke lu nak attract perhatian orang ? Shrugged. 

*diam*

Gua harap lu tenang. Gua care sebab gua kawan lu. Gua tak suka tengok orang sedih , emo, tension gaban & ect.. Jangan duk salah faham sudahlah. Dah la satu kelas tuduh gua nak kan lu. -,- pfftt..

Orang lain bukan nak tolong dia, makin dikerjakan ada lah. Jangan la jadi lurus sangat.. Sorry kalau lu terasa hati, gua cuma nak luah apa yang gua rasa.

.

Kicking you from bottom of my heart,


I'm just need a little peace from you. Well, I know, I am nobody in front of your eyes. But you're somebody special on my eyes. Sighs.

Why I should talk about this again ? While you never mention me when I am in front of you. Urgh, idiot one. Sighs. Let see how long we're going to act like this. Its soo awkward. Or I'm only "syok sendiri" ? pfft. Whatsoever.  -,-

Keep This One.

▒▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒███▒▒▒▒██
▒▒▒▒▒▒█▓▓█▒██▓▓▓██▒█▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▒▒▓█▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▓█
▒▒▒▒▒█▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓█▓▓▓▓▓▓█▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓██▓▓▓▓▓██▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒█▓█▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▒▒▓▒▒███▒▒▓▒▒▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▒▒▓▒▒▒█▒▒▒▓▒▒▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒█▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓▓▓█
▒▒██▓▓▓█▓▒▒▒██▒██▒▒▒▓█▓▓▓██
▒█▓▓▓▓█▓▓▒▒█▓▓█▓▓█▒▒▓▓█▓▓▓▓█
█▓██▓▓█▓▒▒▒█▓▓▓▓▓█▒▒▒▓█▓▓██▓█
█▓▓▓▓█▓▓▒▒▒▒█▓▓▓█▒▒▒▒▓▓█▓▓▓▓█
▒█▓▓▓█▓▓▒▒▒▒▒█▓█▒▒▒▒▒▓▓█▓▓▓█
▒▒████▓▓▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▓▓████
▒▒▒▒▒█▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓█▓█▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒████▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓████
▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓"


p/s: Ily

Enchanted to meet you 4

Gua tak tau. Hati makin berbelah bagi. Tengok gaya lu, macam serba tak kene. Asyik termenum, mengelamun, dan ect. Apa prob lu ne dude ? Cuba cer ? Lu fall in love with someone ke ? Atau lu ada taruh perasaan dekat minah tu ? Minah tu dah ada bf lah dude.. 

*diam*

Gua dah on ne. Sedia untuk terima apa sahaja yang lu kata. Tapi gua masih pendam dan tak kasi tau pasal hati ini. Biarkan ia makan dalam sendiri. Luku sendiri. 

*mengeluh*

Dah la, gua penat. Perkara yang takkan habis. So gua nak tutup bab ne. Sebab gua rasa fedup. Enchanted to meet you. Ily.

Unreleased

Seorang perempuan yang masih belum cukup daya ampuhnya untuk bersilat gayung. Macam fake je kedengaran. But itu FAKTA.
Cute kan dia ?
Har har har.

Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri. :)

Btw, gua nak wish good luck bagi member-member gua yang exam.

Gua sendiri masih belum study, err, maksud gua masih belum cukup lagi. bukan belum.

Mengeluh panjang.

Jom kita rebus buku buat air untuk exam.

Gua nak result hebat, bukan hapak.

Tapi bila tengok muka sengal di sebelah, rasa macam nak muntah.

Nampak macam FAKE. Aigo.

Gtg.

Gua update ini blog lain kali.

Bye..

pss* Do not copy paste anything in my blogeh. Mintak izin sebelum copy. Tak halal sampai mati nanti..

Enchanted to meet you 3


Hari ni, hari yang biasa-biasa aje. Gua masih buat cool. Tanpa peduli apa orang kata. Lu nak sound gua ke? Fine, sound lah, gua tembak lu balik nanti. Tadi lu sound gua, gua lawan balik. Maaf dude, mulut gua tak boleh duduk diam. Mulut lu pun sama, gua tau itu fakta. Lu cakap macam kentut dalam kain tapi bisanya kuat. Gua cakap gegar satu bangunan, bahasa lagi tepat dan padat. So anggap lah seri atau estimate, ok?

Masa pulang lu berjalan belakang gua. Gua perasan, tapi gua buat bodoh. Malas nak peduli. Sebelum pulang tadi, dah dua tiga kali lu cakap, "gua nak pulang dulu" last-last berjalan belakang gua, mengikut sambil menghentak tapak kasut dengan kuat. Lagi sekali apa motif lu ? 

*diam*

Atau gua masih lagi perasan seorang diri ? Nah, itu yang paling gua takut. Menjadi seorang yang perasan pada sesuatu yang bukan untuk gua.

*termenum*

Tadi juga masa gua tengah lepak dengan member-member gua, gua tak perasan lu duduk sebaris dengan gua. Sambil gelak ketawa, gua terpandang ke arah lu. Lu tenum gua tepat ! Atau gua masih lagi perasan seorang diri ? Sighs. Gua tak suka bila keadaan jadi begini. Macam gua pulak yang over. 

*mengeluh*

Apa lagi gua nak cakap pasal hari ini ? Entah lah. Gua nak cerita banyak perkara, tapi banyak juga sebab yang menghalang. So mari kita diam dan termenum sebentar. Fikir elok-elok. Relevan atau tidak... Jadi kesimpulannya keadaan kita masih estimate. Masih belum tahu. Atau lebih baik buat-buat tidak tahu. 

Catur. 1

Gua tenum papan catur sehingga tembus. Mata gua sudah macam laser , sambil scanning abjad dan nombor di tepinya. Apa ne? Castle, Rook, Pawn, Bishop, Knight, Queen, King ? Apa semua itu ? Itu... itu catur lah, catur ! Bf1-e2 , Nf6xe4 , dll buat gua pening. Macam kod rahsia.

*diam*

Catur ? Macam menarik , tapi kenyataannya boleh bikin sakit otak juga kadang-kadang. Kasi gua 3 bulan untuk belajar bende alah ini. Tapi cukup ke? Sighs. Entahlah, gua tak boleh jawab soalan tu. Baru belajar 2 minggu cara main catur sudah wakil sekolah. Tahap amatur pun masih tak tercapai, asyik check orang tanpa mate -nya. Akhirnya mati katak. Gua jamin kalah minggu depan. Tapi gua harap juga tidak. Fu..fuu..fuuu T_T

*diam*

Queen Gambit, bla..bla..bla..bla.. CHECK ! CHECKMATE ! SMOOTH TOUCH ! & ect.
Mari kita berjoget hindustan. Tongekkan punggung dan goyang 360 darjah.

*diam*

Macam orang bodoh pulak buat begitu. Sudah takde kerja. Dah. BYE.