Waklu,


Dengan suhu 16 darjah Celsius gua menaip ditemani Sally-melly. Kertas dan buku-buku latihan berteraburan di lantai. Apa ? Angin malas gua sudah datang. Jangan banyak soal.

*diam*

Gua tak tau mengapa sejak akhir-akhir ni gua jadi malas. SANGAT PEMALAS. Seorang pemalas yang luar biasa. Kerja yang diberi selalu sahaja tidak siap atau buat time last minit. 

*mengeluh*

Kalau boleh gua nak undur kembali waktu. Gua nak beli time machine satu dengan RM20. Gua nak reverse semua perkara yang sia-sia yang telah gua buat sejak awal tahun 2010. Tapi itu semua tak mungkin kan ? Ingat kereta ke nak main reverse dengan undo semula masa ? =='

*mengeluh*

Kedengaran macam menyesalkan ? Menyesal. Mungkin ada sedikit terbit perasaan itu dalam hati gua.Sudah tiada erti jikalau menyesal sekali pun. Tapi gua masih boleh ubah masa depan gua walaupun masa lalu gua pahit macam kopi. Itulah dinamakan hidup.

Life must go one. Lets get it start again. Its still not too late for someone like me. I'm just need many cup of coffee and caffeine so I could breath out from this uncomfortable condition. Poison could be medicine when we know how to deal with em. Am I rite ? So breath in and breath out nicely. World is not too mean to endure the atmosphere. 

Hati, Jiwa, Amarah dan monolog


Gua harap, gua seekor burung.
Ditetaskan dari telur.
Yang makan cacing dan serangga,
Yang berkicauan dengan gembira.
Dan akhirnya,
Mati akibat ditembak / ditangkap / dilanggar.

Mengapa gua ingin menjadi burung ?

Kerna jangka hayat gua tidak panjang.
Ancaman bahaya di mana-mana sahaja. 
Senang untuk meninggalkan dunia yang fana ini.

Tidak seperti manusia,
memikul beban, amanat dan tanggungjawab.
Sehingga kadang kala membuat seseorang itu tertekan.
Dan mati kandang kala ada yang menyeksakan.

Monolog sendiri;

Hati,
tabahlah.
Jangan putus asa.
Biar kering air mata.
Jangan putus asa lagi.

Ini dugaan-Nya.
Cuba lawan amarah dan sifat mu yang jelik.
Cuba ubah perangai dan sikap kasar mu.
Jangan biarkan ia menguasai jiwa dan akal mu.
Kerna itu agama mesti tetap didada.
Itulah satu-satunya panduan yang ada.

Mimpi

Di taman yang indah, lu datang pada gua lalu perlahan-lahan lu mengucup dahi gua.

Astarfirullahhalazim..

Gua terkejut dari tidur yang lena. Gua pandang kiri dan kanan, keadaan masih gelap gelita. Gua raba di hujung kepala gua sambil mata terpejam mencari-cari jam. Jarum pendek pada angka 3.

Gua keluar bilik gua capai mug lalu, menuang air kosong ke dalamnya. Dengan hausnya, gua minum dengan nikmat.

Tidak sampai 5 minit gua berada di situ, bulu roma gua terasa tegak, gua tengok toleh kiri tiba-tiba gua nampak lu yang disaluti darah dan amat mengerikan. Mug di tangan gua jatuh. Kaca seramik habis berteraburan di lantai.

*kringggg*

Jam loceng gua berbunyi. Mimpi di dalam mimpi rupanya.


Mainan syaitan durjana lagi.

*diam*

Gua pun sekian hal terlalu meningatkan dia sampai terbawa-bawa ke dalam mimpi.

Tepuk dada, tanya selera.


Huh, minggu yang memang busy. Sambil gua berguling-guling atas katil dengan teman-teman gua, tiba-tiba gua teringatkan pasal lu. Yelah, gua memang nak tau sangat berapa result SPM lu baru ni.

Gua ingat lu dah lupa gua, tak sangka pulak lu buat lawak bodoh dengan gua hari ni. Tapi gua tak ambil kira sangat pasal jokes tu. Tapi gua memang tak sangka la lu masih ingat gua selepas apa yang berlaku sebelum ni.

*mengeluh*

Apa boleh buat bende yang dah berlalu buat apa nak dikenang ? Simpan dalam alamari sudah lah kan ? Er, teringat pasal result lu, walaupun lu tak bagi tau gua lu dapat berapa, gua tak kisah, sebab tu hak lu. So faham-faham kan saja lah kan ?

*diam*

Bila cerita pasal bola, lu macam ada problem. Gua tau la gua ne kounsler yang tak bertauliah tapi setakat sikit-sikit nak nasihat tu boleh lah. Btw, memang luar expectation gua bila lu keluar dari team Tteam. Terkejut jugak gua, sebab tiba-tiba lu keluar. Sebelum ni memang gua dah tau lu main untuk Tteam. Tapi takkan la problem tu buat lu berhenti main bola ? Tak pe kalau lu tak nak bagi tau reasonnya, nanti gua cari sendiri lagi senang.

End of the story, good luck untuk lu, jangan putus asa, jangan sedih-sedih pasal result dan penting sekali jangan sesekali menyesal dengan pilihan yang lu buat duluu. Gua tahu lu happy main bola, but study come first.    This is not the end of your future dude. So do not ever and never give up.

Busy.


Its April and I'm missing the April Fool. This year its like a miracle when I don't make a dirty little trick to my classmate. As you know, every year I make a stupid jokes or trick to my classmate and make them felt "Huuh ?" Actually I'm not going to talk bout April Fool for this entry. 

Straight to the point.

I am a busy person. I'm just realized that I am a student. Every second is like a dollar to me. So I make it short. I'll rarely online after this. I hope you understand. My holiday is only on Friday and the other day, which mean Saturday to Thursday is my study day. Its give me such a hard time to through out. But I should struggle very hard this year. This is my last chance to prove that I'm not a troublemaker that such a loser person.

I'm tired and in pain.

Dear Allah, help your slave. Give me a chance to prove to my parents and I don't want to see them upset. Please give me a lot of strenght to through out this difficult situation. Amin