Things that I never wish it happen in my life

I am so sad today. My face become swollen. 
Tears are rolling down from my eyes. 
And I was on my bed and cried badly. 

My heart is aching so bad.
 I still felt the pain. 

Dear God, help me. Forgive my sins 
and please saved the poor little kitten.

It all my fault. 

If I do not go there, this would never be happen.

When I told what just happened today to my mom, she said ; 
It not your fault. The incident that happen today have wisdom and reason behind the story.

I wish the incident today would never happen in my life. 

This is the nightmare that I wish  would never be happen on me.
But it already become reality that hurting.
I never imagine that something like this would be happened on me.

As my wish

Tiada yang lebih baik dari rumah sendiri. Berehat di sisi keluarga tersayang gua. Kucing gua. Dan habiskan sepanjang musim cuti sekolah gua dengan korea , novel , buku rujukan dan homework. 

Okeh, itu sahaja untuk hari ni. Gua penat, nak release tension main Cityville dan yang paling best midyear examination dah habis. Btw, markah paper English gua sucks !

K, bye

Hoyeh

Midyear exam is going to be end. I has 4 paper to finish on this week including Sivik.  About this mid year exam, for now allhamdulilah, I still could answer the question and chemistry paper 2 section C which is essay part, I answer them like  Woah-Iam-so-lame-and-I-dont-remember-anything-that-I-read. T-T

Forget about that, I wish my result is better than TOV. My target is not too high. I hope I could get better than the past and improve my skill to answer the paper. Wish me luck.

Well, the school holiday is waiting for me, but I guess I can't enjoy my holiday much, because a lot of thing need to finish up. I am SPM candidates and I glad that I realized it from the began.

Thats all for today.

15 Mei


Bapak selamat hari lahir. Moga panjang umor dan tumbuh gigi yang baru. ;p

I love you dad.

Kalau kakak tak balik hostel mesti dah dapat buat kek untuk bapak. 

Sorry I don't have anything to give you.
But.. I'm promise I'll bring somethings special to you.
May Allah bless you.

Jodoh


Gua pernah tanya ustazah gua pasal jodoh. Ustazah gua cakap semua orang ada jodoh masing-masing yang telah ditetapkan. Itu memang pasti.

*diam*

Tadi nenek gua datang. Kebetulan gua baru sahaja bangun tidur. Tiba-tiba nenek gua tanya.

"Bila nak kawin ? Dah ada calon ke belum ? Mak dah tak sabar tu nak timang cucu.."

Woah, memang kaw-kaw soklan nenek gua. Dalam keadaan separa sedar, telinga gua masih dapat tertangkap butir bicara nenek gua.

"Tak kawin la nenek. Nak study dulu."

Gua masih lagi lentok di atas kerusi sambil gosok mata gua yang tak pedih tu. Keadaan gua masih separa sedar.

"Nenek nanti kalau Junks nak kawin, nenek tolong cari Tok Imam yang baru balik Mesir erk ?"

Gua senyum sendiri.

"Ok, calon dah ada kalau yang macam tuu. Tok imam dekat masjdi ******* ada."

Terus gua tersentap dari kerusi. Gua betulkan keadaan gua, gua senyum control cool.

"Eh nenek nak belajar dulu lah. Baru setahun jagung ne takkan nak kawin dah kot?"

Gua cuba berdalih dengan nenek gua.

"Alah, badan dah macam mak orang. Takpe lah. Tok imam tu pak arab "

"Pandai cakap melayu tak tu nenek ? Kang tak pasal-pasal nanti." Gua cuba berdalih lagi.

"Pandaii punya. Suara dia sedap. Sejuk je hati dengar dia mengaji."

Gua terdiam....

"Nenek gua ne serius  ke ?" monolog hati gua sendiri.

Terus gua bangun dari kerusi, capai tuala dan mandi. Nenek dan bonda tersenyum sahaja tengok gelagat gua. 



p/s: Selamat Hari Ibu <3 xoxo

Wish


Bannngggg !

Minggu peperiksaan.

Mati.

Mati.

Mati.

Gua nak study duluu.
Gua nak concentrate dengan buku-buku.
Gua nak dating dengan buku berdua-duaan jer.
Jangan kacau gua.

Gua dah tak nak result gua teruk
Gua nak result gua aweeesoomeeee.
Gua nak try sekali nikmati kemanisan kejayaan.
Gua nak hapuskan C dan D dalam exam kali ni.
Itu target gua sekarang.

A- , A, A+ dll
itu semua kemudian cerita.
Gua nak semuanya LULUS dengan pangkat A / B sahaja.

Gua nak 9A+ masa SPM
Gua tak nak lagi untuk sekarang
Gua nak masa SPM.
Moga gua berjaya.

Amin.


p/s: Sedang berlari menaiki tangga menuju kejayaan. Busy. Bye

Hanyut

Gua perlukan kejayaan. Dan kejayaan gua tidak datang bergolek macam buah cempedak yang jatuh. Nak makan buah cempedak sekali pun kene ada usaha. Gua dahagakan kejayaan. Sebab itu sahaja yang gua ada di dunia ini setelah Allah dan keluarga tercinta.

*mengeluh*

Gua hanyut. Hanyut dibawa arus sungai yang deras. Seluruh anggota badan gua kejang. Itulah gambaran yang gua boleh bagikan. Gua hanyut dalam imaginasi sendiri. Tolong gua.

*diam*

Monolog sendiri;

Tolong hulurkan tangan-Mu,
Aku lemah selemah hamba-Mu.
Sehina hina makhluk-Mu
Meminta pertolongan-Mu
Sedarkanlah aku dari perkara yang sia-sia ini.
Ya rabbi, bantu hamba mu ini untuk dekatkan diri dengan-Mu. Amin